Een ontmoeting met
jullie grootste geluk

Afspraak maken

Een echo maken bij Liva

Wat is een Echo?

Echografie is een techniek die gebruik maakt van geluidsgolven. Door de transducer (de echokop) worden geluidsgolven afgegeven, deze verplaatsten zich door het lichaam en weerkaatsen op zachte en hardere structuren. Deze weerkaatsingen worden weer opgevangen door de transducer en vertaald naar de beelden op het scherm. Een pretecho bied je dus de kans om je kindje al voor de geboorte te zien. Hoe duidelijk de beelden zijn hangt af van je zwangerschapsduur, je postuur en de ligging van de baby. Ook de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van de placenta hebben invloed op het beeld. Hoe scherp het beeld is en hoe duidelijk de foto’s worden, is dus moeilijk te zeggen.

Als je een pretecho wil laten maken, heb je de keuze uit verschillende soorten: een 2D-, 3D- of 4D-echo.

2D- pretecho
Een 2D-echo is een echo met zwart-wit beeld. Het zijn doorsnedes van je kindje. Je kijkt dus eigenlijk ‘in’ je kindje. Het zijn bewegende beelden. De termijnecho en 20-wekenecho zijn doorgaans ook in 2D.

3D- pretecho
Echografie in 3D bestaat uit stilstaande beelden. Een 3D-echo wordt uit meerdere 2D-beelden opgebouwd. Door het toevoegen van diepte en kleur kan je een drie dimensionaal beeld zien. Hierdoor is het mogelijk je kind in perspectief en in kleur te zien.

4D- pretecho
Een 4D echo zijn bewegende 3D beelden in kleur. Een 4D echo wordt ook wel ‘live 3D’ genoemd. Het gaat hierbij om real-time bewegende beelden. Met de 4D techniek kun je dus vaak ook gelaatsuitdrukkingen van je baby zien en misschien zie je je baby wel glimlachen, gapen of op zijn duim zuigen.

Soorten Echo’s

Vroege Echo

De vroege echo is een echo tussen de 7 en 12 weken zwangerschap. Deze echo heeft als doel om te zien of het hartje klopt. Daarnaast wordt er ook gekeken of de zwangerschap in de baarmoeder zit en hoeveel kindjes er te zien zijn. Je krijgt 2 zwart-wit foto’s mee. Tegen een meerprijs kun je deze fotos op een USB-stick meekrijgen. 

Korte 2D Echo

Tijdens deze afspraak van 15 minuten wordt er naar je kindje gekeken. De echoscopist laat (indien het kindje er goed voor ligt) het profiel van het kindje zien. Ondertussen legt de echoscopist alles uit wat ze ziet. Je krijgt 2 zwart-wit fotos mee.  Tegen een meerprijs kun je deze foto’s op een USB-stick meekrijgen. Deze echo kan vanaf 12 weken zwangerschap tot je bevalling!

3D/4D echo

De 3D en 4D echo is meestal het mooist vanaf 20 weken zwangerschap. De baby krijgt dan meer babyvet waardoor het beeld mooier wordt. Tussen de 24 en 28 weken is er nog genoeg vruchtwater om de baby heen om mooie 3D en 4D beelden te maken. Na de 30 weken wordt dit moeilijker. Deze afspraak duurt 45 minuten. Er wordt met 2D-, 3D- en 4D-techniek naar je kindje gekeken. Na deze afspraak krijg je het beeldmateriaal mee op een USB-stick, 6 zwart-wit foto’s en 2 kleurfoto’s. Mocht de echoscopist aangeven dat het kindje tijdens de echo niet goed genoeg te zien is (bijvoorbeeld door hoe de baby in de buik ligt) dan mag je gratis een keer terug komen. 

Geslachtsbepaling

De echo voor geslachtsbepaling is bedoeld om te ontdekken wat het geslacht van je kindje is. Deze echo is mogelijk vanaf 14 weken zwangerschap. Je kunt zelf beslissen of de echoscopist het geslacht direct tijdens de echo onthuld of dat de echoscopist het nieuws in een gesloten envelop aan je meegeeft. Deze kan je dan zelf later open maken of gebruiken voor onder andere een gender reveal party. Je krijgt 2 zwart-wit foto’s mee. Deze afspraak duurt 15 min. Tegen een meerprijs kun je deze foto’s op een USB-stick meekrijgen. Als vanaf 14 weken zwangerschap het geslacht niet duidelijk genoeg in beeld komt om met 100% zekerheid het geslacht vast te stellen, mag je kosteloos terugkomen.

Opleidings Echo

Dit is een echo die gemaakt wordt door een echoscopist in opleiding met begeleiding van een ervaren en gecertificeerde echoscopist. Je kunt dan tegen een gereduceerd tarief kijken naar je kindje. Deze opleidingsecho is mogelijk voor de vroege echo (duur 20 minuten) en de 2D echo. Tijdens de 30 minuten durende 2D opleidingsecho bekijkt de echoscopist in opleiding je kindje terwijl de echoscopist je ondertussen veel uitleg geeft. Ze zullen ook wat metingen doen bij jouw kindje. (let op: dit zijn geen medische metingen).  

De data en locaties van de opleidingsecho’s variëren. Dit hangt af van de aanwezigheid van een echoscopist in opleiding. Dit hangt af wanneer er een echoscopist in opleiding aanwezig is.

Wij van Liva bieden

Zelf afspraak maken

Direct online een afspraak inplannen. Bepaal zelf je dag, tijdstip en locatie!

Goede prijs

Scherpe prijzen, inclusief foto’s. Uit te breiden met extra’s zoals meer foto’s of foto’s op USB-stick.

Hoogwaardige Echo's

Alle echo’s worden gemaakt door zeer ervaren echoscopistes met liefde voor hun vak.