Een echo laten maken bij Liva

Willen jullie graag een niet medische echo laten maken, omdat jullie tijdens de zwangerschap vaker jullie ongeboren kindje willen bewonderen? Dat snappen wij volledig, daarom zijn jullie van harte welkom bij Echopraktijk Liva. Wij zijn onderdeel van Verloskundigenpraktijk Liva. De pretecho’s worden gemaakt op de locaties in Voorschoten en Rijnsburg.

Zijn jullie geïnteresseerd in een niet medische echo laten maken? Jullie kunnen zelf online een afspraak inplannen voor een echo.

Hoe? Klik hier links op de button, selecteer de soort echo, jullie zien dan ook gelijk de prijs voor de pretecho. Bepaal vervolgens de locatie voor de afspraak en kies tot slot een datum en tijdstip.

Direct een afspraak maken

Waarom een echo laten maken bij Echopraktijk Liva?

Zelf afspraak maken

Direct online een afspraak inplannen. Bepaal zelf je dag, tijdstip en locatie!

Goede prijs

Scherpe prijzen, inclusief foto’s. Uit te breiden met extra’s zoals meer foto’s of foto’s op USB-stick.

Hoogwaardige Echo’s

Alle echo’s worden gemaakt door zeer ervaren echoscopistes met liefde voor hun vak.

Wat is een pretecho?

Bij een (pret)echo maken echoscopisten gebruik van de echografie techniek. Dit is een techniek die gebruikt maakt van geluidsgolven. Door de transducer (de echokop) worden geluidsgolven afgegeven. Deze verplaatsten zich door het lichaam en weerkaatsen op zachte en hardere structuren. De weerkaatsingen worden weer opgevangen door de transducer en vertaald naar de beelden op het scherm.

Hoe scherp zijn de echobeelden?

Een pretecho bied je dus de kans om je kindje al voor de geboorte te zien. Hoe duidelijk de beelden zijn hangt af van je zwangerschapsduur, je postuur en de ligging van de baby. Ook de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van de placenta hebben invloed op het beeld. Hoe scherp het beeld is en hoe duidelijk de foto’s worden, is dus moeilijk te zeggen.

Als je een pretecho wil laten maken, heb je de keuze uit verschillende soorten: een 2D echo, 3D echo of 4D echo.

2D echo

Een 2D echo is een pretecho met zwart-wit beeld. Het zijn doorsnedes van je kindje. Je kijkt dus eigenlijk ‘in’ je kindje. Het zijn bewegende beelden. De medische termijnecho en 20-wekenecho zijn doorgaans ook in 2D.

3D echo

Een 3D echo bestaat uit stilstaande beelden. De 3D echo wordt uit meerdere 2D-beelden opgebouwd. Door het toevoegen van diepte en kleur kan je een drie dimensionaal beeld zien. Hierdoor is het mogelijk je kindje in perspectief en in kleur te zien.

4D echo

4D echo’s zijn bewegende 3D beelden in kleur. Een 4D echo wordt ook wel een ‘live 3D echo’ genoemd. Het gaat hierbij om real-time bewegende beelden. Met de 4D techniek kun je dus de gelaatsuitdrukkingen van je baby zien. En misschien zien jullie de baby wel glimlachen, gapen of op zijn of haar duim zuigen.

Soorten echo’s

Vroege Echo

De vroege echo is een pretecho tussen de 7 en 12 weken zwangerschap. Deze echo heeft als doel om te zien of het hartje klopt. Daarnaast wordt er ook gekeken of de zwangerschap in de baarmoeder zit en hoeveel kindjes er te zien zijn. Je krijgt 2 zwart-wit foto’s mee. Tegen een meerprijs kun je deze foto’s op een USB-stick meekrijgen.

2D Echo

Tijdens deze afspraak van 15 minuten wordt er naar je kindje gekeken. De echoscopist laat (indien het kindje er goed voor ligt) het profiel van het kindje zien. Ondertussen legt de echoscopist alles uit wat ze ziet. Jullie krijgen 2 zwart-wit foto’s mee. Tegen een meerprijs kunnen jullie deze foto’s op een USB-stick meekrijgen. Deze echo kan vanaf 12 weken zwangerschap tot je bevalling.

 

3/4D echo

Tussen de 24 en 28 weken is een 3D of 4D echo het mooist. Jullie baby krijgt dan meer babyvet, waardoor het beeld mooier wordt. Er is dan nog genoeg vruchtwater om de baby heen om een mooie echo te maken. Na de 32 weken wordt dit al moeilijker.

De afspraak voor een 3D echo bij 28 weken duurt 45 minuten.

Geslachtsbepaling

De echo voor geslachtsbepaling is bedoeld om te ontdekken wat het geslacht van je kindje is. Deze echo is mogelijk vanaf 14 weken zwangerschap. Je kunt zelf beslissen of de echoscopist het geslacht direct tijdens de echo onthuld of dat de echoscopist het nieuws in een gesloten envelop aan je meegeeft.

Deze kan je dan zelf later open maken of gebruiken voor onder andere een gender reveal party. Je krijgt 2 zwart-wit foto’s mee. Deze afspraak duurt 15 minuten. Tegen een meerprijs kun je deze foto’s op een USB-stick meekrijgen.

Als vanaf 14 weken zwangerschap het geslacht niet duidelijk genoeg in beeld komt tijdens de echo om met 100% zekerheid het geslacht vast te stellen, mag je kosteloos terugkomen.

Gratis terugkomen bij niet duidelijk beeld

Er wordt met 2D-, 3D- en 4D-techniek naar je kindje gekeken. Na deze afspraak krijg je het beeldmateriaal mee op een USB-stick, 6 zwart-wit foto’s en 2 kleurfoto’s. Mocht de echoscopist aangeven dat het kindje tijdens de echo niet goed genoeg te zien is (bijvoorbeeld door hoe de baby in de buik ligt), dan mag je gratis een keer terug komen.

Bekijk tarieven